Motorbåt

Precis som med segelbåtar så finns det många olika typer av motorbåtar beroende på vad du har för behov. En snabb som bara tar dig från punkt a till punkt b eller en motorbåt där hela familjen får plats att sova. Vi har alltid flera olika typer av båtar inne i lager och hjälper gärna till om du känner dig osäker på vilken som passar dig. Vi har gjort en lista över olika motorbåtar här för att underlätta för dig. 

Det finns flera olika typer av segelbåtar och här kan du läsa mer om de tre vanligaste typerna.

De Fyra vanligaste motorbåtarna


Styrpulpet & Walkaround
Dessa båtar går ofta att få antingen med eller utan ruff. De är i första hand gjorda för att bara användas under dagsturer men vissa varianter har övernattningsmöjligheter. Vanligast på dessa motorbåtar är att man har en utombordsmotor men större modeller går ofta få med inombordare istället.

Snipor är en motorbåt med rundad bak och finns i många olika storlekar. De mindre sniporna är ofta helt öppna medans de större finns med både en och två ruffar. En klassisk snipa är byggd i trä men moderna kan byggas i plast också. Snipor är sällan snabba motorbåtar men desto mer bränslesnåla. Många som har snipor tycker det är den mysigaste båten man kan äga.

snipa, motorbåt
Motorbåt

Vi hjälper dig hitta drömbåten

RIB står för rigid inflatable boats och är alltså uppblåsbara gummi motorbåtarbåtar. Dessa finns i alla olika storlekar, från bara ett par meter till så stora att de behöver två eller tre utombordsmotorer. En RIB har ett hårdare skrov och är mer hållbara än gummibåtarna.

Daycruiser & hardtop-båt En daycruiser är, precis som namnet antyder, en motorbåt gjord för dagsturer. De har ruff men saknar tak utan har ett tält som man får ta av och sätta på. En hardtop är lik daycruisern i konstruktionen men har istället ett hårt tak som skyddar från stänk när man är ute på sjön.

Kontakta oss när du ska köpa en båt så hjälper vi dig hitta din drömbåt.

Vi använder cookies för att du ska få en så bra upplevelse som möjligt. Genom att använda sidan accepterar du vår intregritetspolicy.