Segelbåt

Många drömmer om att äga en segelbåt och kunna ge sig ut på sjön när som helst. Att lägga ankar i en mysig vik och äta kvällsmat på däck är som taget ur en film. Olika båtar fyller olika typer av funktioner, känner du dig osäker på vilken typ av segelbåt som passar dig så hjälper vi dig gärna med råd. 

Det finns flera olika typer av segelbåtar och här kan du läsa mer om de tre vanligaste typerna.

De tre vanligaste segelbåtarna

Kölbåt En kölbåt är precis som det låter en båt med köl. Kölen är gjord av ballast och ser till att båten är stabil. Hur lång kölen är beror på hur bred båten är, bredare båt, mindre köl. Kölbåtar är vanligt för privat segling men de kan också användas för att tävla med. Är man ovan seglare så är en liten kölbåt en väldigt bra första båt.

Jolle En väldigt bra nybörjarbåt för dig som vill lära dig segla. Eftersom de är små så är de mycket lättare att manövrera än en kölbåt. En jolle har ingen hytt och är ingen båt du tar med familjen i, men de är väldigt roliga att sega. Jollar används ofta i båttävlingar när man seglar ikapp.

Segelbåt, båt

Vi hjälper dig hitta segelbåt

Katamaran Katamaranen skiljer sig mot kölbåtar och jollar genom att den har två parallella skrov. Det gör segelbåten både stabilare och snabbare. Det gör ju också att ni får mer plats när ni ska sova. Så en katamaran är en bättre segelbåt för familjen när ni behöver ha mer utrymme.

Detta är de tre vanligaste båtarna för privatpersoner. Vilken typ av båt du än är ute efter så brinner vi för att hjälpa våra kunder hitta sin drömbåt. Hos oss hittar du de flesta olika typer av båtar och ännu mer delar. Kontakta oss med vad du har för båtbehov så hjälper vi dig med det.

Vi använder cookies för att du ska få en så bra upplevelse som möjligt. Genom att använda sidan accepterar du vår intregritetspolicy.